البسبوسه بالعسل بالطعم الرائع
******
المكونات
** كوبان وربع.كوب سميد
** كوب جوز هند
** كوب حليب او زبادي
** كوب سكرناعم ( او عادي )
** ثلاث ملاعق طعاع عسل نحل
** معلقة فانيليا
** معلقة بيكنج بودر
** نصف كوب سمن
** ملعقتي طعام طحينه لدهن الصينيه
الطريقه
** نضع السميد + جوز الهند + البودر+الفانيليا + السكر نخلطهم مع بعض كويس
في بوله عميقه
** نضع اللبن + العسل + السمنه على النار لغاية ما السمنه و العسل تذوب في اللبن
وتطفي النار
** اضيفي الخليط اللي كان عالنار علي الخليط الذي فالبوله و قلبي باطراف
صوابعك بخفه لغاية ما كل المكنات تختلط
** أدهني الصينيه بالزبده والطحينه نزلي البسبوسه فيها و حركيها بأيدك شمال
ويمين و أضربي الصينيه عالرخامه من كل الجوانب براحه
** رصي اللوز أو أي مكسرات تحبيها عالوش و اضغطي عليها عشان متتحركش
بعد التسويه و انتي بتحطي السيرب
** دخليها الفرن اللي تكوني مشغلاه قبل دخولها على 180درجه لمدة 20ق
لااااااااااااازم تكون البسبوسه خارجه من الفرن والسيرب بيغلي و تسقيها بيه علشان
تبقي طرية وندخلها الفرن وهو مطفي حتي تتشرب