طريقة عمل خبز النان الهندي مع الثوم Indian Naan Bread With Garlic
مقادير تحضير خبز النان الهندي مع الثوم
** اربع أكواب دقيق (أبيض)
** ثلاث فصوص ثوم (مفروم)
** 2 معلقة كبيرة خميرة (فورية)
** 2 معلقة صغيرة سكر
** كوب ونصف كوب ماء (دافى)
** معلقة صغيرة ملح
** معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
** ثلث كوب زبادي
** ربع كوب زبدة
خطوات تحضير خبز النان الهندي مع الثوم
** نضيف السكر للماء ونقلبه جيدا ثم نضيف الخميرةونقلبها ثم نتركه على جنب يخمر.
** يخلط الدقيق والملح جيدا ثم نضيف الزبادي ويخلط جيدا
** نضيف الخميرة بالتدريجحتى يصبح العجين متماسك
(مش شرط نستعمل كل كمية الماء والخميرة)
** تذاب الزبدة ونضيفها على العجين ونستمر بالعجن
** نضيف الثوم المفروم أو البودرة للعجين ونعجن مرة اخرى جيدا
** تقسم العجينة لكرات متوسطة الحجم ونغطيها وتترك على جنب
لمدة نصف ساعة حتى تخمر.
** ثم تفرد كرات العجين على شكل دائرى بالنشابة حتى تصبح رقيقة
ويراعى رش دقيق على الرخامة والعجين ونحن بنفرده.
** على نار متوسطة هنجيب صاجة وبعد ما تسخن هنبدأ نسوى عليها العجين
المفرود لمدة دقيقة وبعدين نقلب العجين وندهن الوش بزبدة سايحة
وبعد دقيقة نقلب تانى وندهن الوش التانى بزبدة سايحة وبعد دقيقة
نقلب كمان مرة وبكده يبقى الرغيف استوى.
** نرفع الخبز من على النار ونفصل بين الأرغفة بورق زبدة