مع اقتراب العيد يحلو كعك العيد
اقدم لك سيدتي الطريقة الصحيحة لتحضير كعك العيد
مكونات الكعك
- كيلو دقيق
- ربع كوب سكر بودرة
- نصف كيلو سمنه بقري
- نصف كوب سمسم محمص
- معلقه كبيره ريحه الكعك
- رشه ملح
- معلقه فانليا
- معلقه خميره الكعك
- ربع معلقه محلب ناعم لو متوفر
الحشوه //
تمر
مكسرات
ملبن ( حلقوم )
طريقه عمل الكعك
1. نسخن السمنه علي النار حتي تقدح كويس ثم نضيف عليها الدقيق والمحلب
والسمسم المحص ورشه الملح وريحه الكعك
2. نجهز الخميره وهي معلقه خميره مع معلقتين سكر وكوب ماء
3. نضيف الخميره بعد ماتخمر علي الخليط السابق اللي هو الدقيق والسمنه
والسمسم بعد مايكون عجناهم علي النار ولمينا العجين كويس واتماسكت
السمنه مع الدقيق وريحه الكعك والسمسم نعجنهم ببعض كويس جدا حتي
تتماسك ببعض عجينه الكعك نتركها ربع ساعه ترتاح
4. نقطعها قطع مدوره ونبدا نحشيها بالتمر او الجوز او الملبن او حسب الامكانيات
المتوفره لديكي نحشيها ونرصها في الصنيه ونتركها حتي تخمر كويس
5. ندخلها الفرن بعد مايكون خمرت كويس علي درجه حراره 180م لمده ربع ساعة
وعندما يخرج الكعك ويبرد نرشه بسكر البودره من فوق
اقدم لك سيدتي الطريقة الصحيحة لتحضير كعك العيد
مكونات الكعك
- كيلو دقيق
- ربع كوب سكر بودرة
- نصف كيلو سمنه بقري
- نصف كوب سمسم محمص
- معلقه كبيره ريحه الكعك
- رشه ملح
- معلقه فانليا
- معلقه خميره الكعك
- ربع معلقه محلب ناعم لو متوفر
الحشوه //
تمر
مكسرات
ملبن ( حلقوم )
طريقه عمل الكعك
1. نسخن السمنه علي النار حتي تقدح كويس ثم نضيف عليها الدقيق والمحلب
والسمسم المحص ورشه الملح وريحه الكعك
2. نجهز الخميره وهي معلقه خميره مع معلقتين سكر وكوب ماء
3. نضيف الخميره بعد ماتخمر علي الخليط السابق اللي هو الدقيق والسمنه
والسمسم بعد مايكون عجناهم علي النار ولمينا العجين كويس واتماسكت
السمنه مع الدقيق وريحه الكعك والسمسم نعجنهم ببعض كويس جدا حتي
تتماسك ببعض عجينه الكعك نتركها ربع ساعه ترتاح
4. نقطعها قطع مدوره ونبدا نحشيها بالتمر او الجوز او الملبن او حسب الامكانيات
المتوفره لديكي نحشيها ونرصها في الصنيه ونتركها حتي تخمر كويس
5. ندخلها الفرن بعد مايكون خمرت كويس علي درجه حراره 180م لمده ربع ساعة
وعندما يخرج الكعك ويبرد نرشه بسكر البودره من فوق