Monday, September 7, 2015

بيكاتا اللحم بالمشروم Meat Picata With Mushrooms

تحضير بيكاتا اللحم بالمشروم ( الفطر ) 

Meat Picata With Mushroom

مكونات بيكاتا اللحم بالمشروم ( الفطر )

*  نصف كيلو لحم بفتيك ( فيليه) مقطع شرائح رقيقة
* علبة فطر( مشروم)
*  بصلة مقطعة جوليان (جوانح)
*  مياة بصل ( عصير البصل )
*  كوب كريمة طهى ( كريمة لبانى )
*  نصف كوب لبن ( حليب )
*  ملح وفلفل
*  ملعقة طعام دقيق
*  ملعقتين زبدة
* ملعقتين زيت ذرة

طريقة عمل بيكاتا اللحم بالمشروم ( الفطر )


* يتبل اللحم بماء البصل وملح وفلفل وتترك فى التلاجة اربع ساعات على الاقل
* يرش الدقيق على  اللحمة  ونتخلص من اى دقيق زيادة
*  نذيب معلقتين زبدة ومعلقتين زيت ذرة ونبدأ نحمر اللحمة فيها
* تحمر لكي تاخد صدمة ولون ( ليس للاستواء ) ..
   تجفيف الطبقة الخارجيه للحم مما يمنع خروج العصلرات
   وبالتالي يكون طعم اللحم رائع جدا
* نضيف شرائح البصل الى الزيت الذي تم فيه قلي اللحم ويذبل قليلا 
*عندما  يصفرالبصل  نضيف المشروح ويشوح لمدة 3 دقايق
*  نضيف اللبن وعندما يسخن نضيف اللحمة ونخفف النار
   ونغطى الوعاء ويترك10 دقايق او ربع ساعة على نار 
   هادئه  لكي تنضج اللحمه جيدا
بعد استواء اللحم  نضيف كريمة الطهى ونعدل الملح والفلفل 
* تقدم ساخنة مع ارز ابيض و خضار سوتية 
مجلة مغربيات