Sunday, September 6, 2015

عجينة الدونتس منزليا Paste Donuts


تحضير عجينة الدونتس قي لبمنزل




المكونات
نادي الطبخ والحلويات
*   كوبان من  الدقيق
 *  بيضة وا


حدة ( بدرجة حرارة الغرفة )
* ملعقتان كبيرتان زبدة سائلة
*  ربع كوب لبن دافئ
 *  ربع كوب ماء دافئ
 * رشة ملح
* ملعقة طعام  فانيليا
-* ملعقة طعام كبيرة سكر
 * زيت للقلى
  * ملعقة صغيرة خميرة فورية
***  للزينة /
*  صوص شيكولاتة
*  صوص كراميل
 *  فرماسيل الوان
*   مكسرات مجروشة
*    شيكولاتة بيضاء مذابة على حمام مائى
 *   الوان زيت

طريقة العمل

* نخلط المياة باللبن في جاط عميق مع الخميرة الفورية والسكر ونقلبهم ونضيف البيض والفانيليا ونخلطهم ونضيف كوب الدقيق ونقلب جيدا ونغطية ونتركه نصف ساعة حتى يخمر فى مكان دافئ 
*  عندما يتخمر نضيف الزبدة ولما تختفى فى العجينة نضيف باقى كمية الدقيق ورشة الملح ونعجن جيدا لحد ما نحصل على عجينة طرية متماسكة ونغطى العجينة ونسيبها تخمر مرة كمان لمدة ساعة فى مكان دافئ 
-  بعد ان تتخمر نعجنها مرة كمان لمدة 5 دقائق على الاقل ونفردها بالنشابة على سطح املس مرشوش بالدقيق ونرش على سطحها دقيق ونفردها بالسمك المطلوب حسب الرغبة ونقطعها بقطاعة على حجم الدوناتس ونفرغها من النصف بقطاعة اخرى علشان ياخد الشكل التقليدى للدوناتس ونرصهم فى صينية ونغطيه لمدة نصف ساعة يتخمر فى مكان دافئ
*  بعد ما يتخمر نقلية فى زيت غزير على حرارة متوسطة الى تمام النضج لحين الحصول على اللون الذهبى 
*  بعد ما يبرد نزينه حسب الرغبة بصوص الشيكولاتة او صوص الكراميل او الشيكولاتة البيضاء بعد ما نخلطها بالوان الزيت ونرش عليه الفرماسيل او المكسرات حسب الرغبة 
يمكن ان يرش بالسكر الناعم

نادي الطيخ والحلويات